Judit Peruban travel blog


Masnap elmentem busszal Chiclayoba, ahol Peru leggazdagabb sirleletet talaltak meg, meg epp idoben, mielott a sirrablok az egeszet eladogattak volna a helyi es a nemzetkozi piacokon (Senor Sipan sirja). A lakossag eloszor nagyon ellenseges volt a regeszekkel, akik azutan a sirrablokat es az orgazdakat befogtak dolgozni, igy aztan mindenki elegedett lett. A muzeum igazgatoja a foregesz lett, es latszik is, hogy szivugyenek tartja az egeszet, ahogy fel van epitve a muzeum, meg a targyak sorrendje, a leletek megtalalasat is bemutatjak, stb. nagyon izgalmas. De a lenyeg, hogy lenyugozo aranyekszerek tomege lathato, a legkulonbozobb variaciokban. Ezek tenyleg mindent aranybol csinaltak, nehol kagylokkal, rezzel, ezusttel kiegeszitve, es erre az uriemberre, akit itt eltemettek, nem sajnaltak a tobb reteg ruhat, teritot, ekszereket.

A varosbol minibusszal lehetett kimenni egy masik romhoz: nem gondoltam, hogy a minibusz elso ket soraba, ahol elvileg 5 ulohely van, be lehet zsufolni 14 fot, ket bananos ladat plusz ket olben ulo kisgyereket. En mindenesetre derekszogben alltam egy talpalatnyi helyen. Hogy a tovabbi ket sor ulesen hanyan voltak, nem tudom, mert nem lattam at. Visszafele pedig beszelgettem egy aranyos tanar nenivel.

Egyebkent az elso kerdes mindenkitol - mint mindenhol kulfoldon - hogy honnan valo, de itt valahogy olyan intelligensen mondjak, hogy "aha", mintha tanultak volna foldrajzoran hogy hol van, mindenesetre nem olyan mint az araboknal. Es mondogatjak, hogy lejos, lejos - azaz nagyon messze van Magyarorszag, igen.

Aznap este indultam ejszakai busszal Huarazba.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |