Hanna og Tor Åge til Australia travel blog

Annan River Gorge

Butikken i Wujal Wujal

Bloomfield Falls

ojojoj - en krokodille!!

legg til litt godvilje - så ser du krokodillen der ute i...

Flotte omgivelser å kjøre i

Vi har nettopp krysset denne elva - som var den dypeste og...

Tor Åge storkoser seg i regnskogen!!

her skimter vi havet gjennom greinene

mere elvekryssing

Kos på kahytten

på vei ned til stranden

lukter sump:(

Idyllisk!!!


Fredag 8. juli

Vi tar farvel med Cooktown og drar sørover igjen. Nå skal vi kjøre gjennom regnskog på grusveg hele veien ned til Cape Tribulation. Cape Tribulation er et av få steder hvor regnskogen faktisk møter havet. Denne veien er kun åpen for 4WD biler, og Tor Åge ser frem til litt "røff" kjøring.

Vi er innom Annan River Gorge, har kaffe og sjokkis på Lions del Hotel, før vi besøker Wujal Wujal Aboriginal community. Her får vi sett litt mer hvordan the aboriginals lever og får et litt annet inntrykk enn det Hanna hadde fra Alice Springs. Det virker likevel noe skittent, søppel overalt - men vi ser iallefall ingen fulle og helt apatiske mennesker her. Faktisk er det ganske strenge regler i mange av disse samfunnene - all alkohol er forbudt og man blir informert via skilt langs veiene her i nord at man som turist må være klar over at man kjører inn i slike samfunn hvor egne regler gjelder. Man har ikke lov å ta med seg alkohol inn i disse miljøene og store bøter kan gis, hvis reglementet brytes. Dette er regler aboriginals selv har satt opp for å forsøke å snu den destruktive utviklingen i denne delen av befolkningen.

Hovedattraksjonen i Wujal Wujal er Bloomfield Falls, et flott fossefall! Takket være en obsevervant og hyggelig guide vi møter på, får vi sett en liten saltvannskrokodille, som ligger og slapper av på en stein ute i elva. - ikke så lett å fange på kamera da... og hadde vi ikke fått beskjed, hadde vi vel bare trodd krokodillen var en stein..men dog!!

Her starter moroa når vi krysser Bloomfield River - det er her veien blir skikkelig humpete og smal, bratt opp og rett ned, svingete og ikke minst elvekryssing!! Tor Åge STORKOSER seg bak rattet!! Vi nyter fantastiske omgivelser: tett regnskog; bregner som henger utover små bekker og elver, sola som trenger seg gjennom den tette skogen og får frem de nydeligste grønnfarger og ikke minst den spesielle og friske lukten: (blant annet fra eucaluptustrærne) Absolutt et høydepunkt på turen vår så langt!! Enda bedre blir det da vi nærmer oss havet og plutselig ser det klareste hav mellom grønne greiner: VAKKERT, VAKKERT, VAKKERT!! Må bare oppleves!!! Vi brukte god tid på strekningen og prøvde å ta inn og nyte alle inntrykk på veien. Vi kom frem til Cape Tribulation på ettermiddagen. Vi hadde lunsj på en flott resort, men dro videre da vi syns det ble for dyrt å overnatte der. All overnatting er dyrt i området, og vi måtte betale det dobbelte enn det vi til nå hadde brukt per natt på overnatting. Men vi fikk oss en fin bungalow med eget bad, som etterhvert har blitt skikkelig luksus. Vi bodde bare noen minutters gange fra stranden. For å komme til stranden måtte vi over ei bru, gjennom regnskog og over den sumpen!! Spesielt. Og stranden: Lang og hvit -omringet av regnskog.....trenger vi si mer...??????

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |