René og Kasper goes Down Under! travel blog

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing

Tongariro nationalpark - Alpine Crossing


Lige hurtig lille update igen!

Vi har nu boet par dage i Turangi – en lille centralt beliggende by, hvor vi desværre ser os nødsaget til at bo, da vi er afhængige af busser for at komme videre til Wellington, og den flinke dame på Turangi I-site, forklarede os af det ville være billigst og nemmest at blive boende her i byen. Vi adlød, og måtte derfor acceptere at vores færden i nationalparken forblev på dagsture.

I går, søndag d. 5, gik turen så indtil nationalparken, hvor vi havde udset os at gå hvad der kaldes for NZ’s bedste dagstrek, Tongariro Alpine Crossing på knap 20km. Det var der også andre, mange andre der havde planlagt, og som vores chauffør derud beskrev det, er start og slut områderne nogen af de travleste busstationer på NZ. Nå, gjorde os nu ikke så meget, til gengæld ærgede vi os noget mere over vejret. Da vi gjorde klar til start lå der en solid bunke skyer og omfavnede det bjerg vi skulle passere. Chaufføren trøstede os dog med at solen givetvis ville brænde hul på skyerne op ad dagen, så vi startede ud med en god tro på at vejret nok skulle vende.

Hurtigt blev de første relativt flade kilometer tilbagelagt, og selvom det stadig var tåget, virkede det trods alt som om at solen lå lige bagved og snart skulle bryde igennem. Men så snart vores opstigning begyndte, var det som om at solen ikke gad lege med mere, og overlod himmelen helt til skyerne.

Opstigningen til toppen tages af to omgange, første omgang er 400m op, indtil man kommer til et større plateau. Vi havde dog ikke lige nærstuderet rutens profil inden afgang, og bildte, set i bagklogskabens lys, måske lidt naivt, os selv ind at det nok var toppen vi havde nået. Snydt! Efter en kort madpause satte vi hurtigt i gang igen.. Så snart man sad lidt stille, blev det hurtigt køligt. Efterhånden som vi havde klatret de 400m op, var både vinden og regnen også taget til. Det var en lille mood-killer, og drømmen om sol og unikke udsigter var også regnet væk. Til trods for vejret og manglende udsigt, kunne vi dog godt fornemme at naturen og gåturen i sig selv var ret unik, hvilket reddede humøret. Pludselig nåede vi enden på plateauet, og her gik det så op for os at vi var blevet snydt. Stejlt op det gik, og det gik derfor relativt hurtigt med at komme helt på toppen. I lige knap 1900 meters højde befandt vi os nu, og vi synes bestemt ikke det blev varmere. Vejret var stadig ikke blevet bedre, omend regnen var stoppet og solens omrids lige kunne skimtes et par gange i få sekunder. Vi holdte dog frokostpause alligevel, inden nedturen begyndte. De 11km nedad bakke gik lidt nemmere og hurtigere end de modsatte 9 havde gjort opad. Et godt stykke nede, kom vi dog pludselig under og ud af skyerne. Pludselig havde vi således faktisk en glimrende udsigt og vejret var af rimelig standard igen. Solen var dog stadig ikke på, så da en gruppe asiatere stoppede for at smøre sig ind i solcreme grinte vi lidt – men den der ler sidst, ler jo bedst...

6 timer efter start kom vi helskindet i mål, dog med en mindre knæskade til René. Hjem til teltet turen gik, og vi blev nemt enige om at i dag skulle gå med at sove længe, slappe af, og plejning af vores røde hud – for selvom turen foregik omgivet af skyer, lykkedes det os alligevel at blive en solbrændte i ansigtet (i sær Kasper).

Det var alt for denne gang, og muligvis det næste stykke tid.

I morgen går turen til Wellington, hvor vi har ca. et halvt døgn, inden vi skal afsted til Sydøen. Her ser vi frem til at få fingre i vores Spaceship, og samtidig håber vi på lidt bedre vejr end vi er sluttet af med herpå Nordøen.

- Vi er misundelige på det gode vejr, vi hører i har derhjemme!

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |