Hanna og Tor Åge til Australia travel blog

Langs Lake Burley Griffin

ikke like enkelt med disse sykkelhjelmene -

Tor Åge i full fres

Utsikt mot Old Parliament house

Australian War Memorial

Vi koser oss på Silo

New Parliament house

På marked

ut på tur!!

Old Parliament House


Tor Åge var på plass i Kingston, hvor vi bodde, halv ni fredag kveld. Det ble romantisk middag på Santa Lucia - gjensynsgleden var stor og maten god!Tor Åge var overrasket over den kalde lufta: brrrrrr!!

Lørdags morgen var vi tidlig oppe. Etter frokost, leide vi oss sykler og dro ut i solskinnet og en ISKALD vind!! Tor Åge var fornøyd han endelig fikk bruk for gore-tex jakken, mens Hanna endte opp i x antall forskjellige topper og gensere i sitt forsøk på å holde varmen!

Vi sykla langs lake Burley Griffin og over til sentrum i fantastiske omgivelser: trærne stod i rødt, gult og orange! Etter en snartur innom noen butikker i byen(sentrum var ikke spesielt spennende), dro vi videre til Australian War Memorial. Alt var veldig flott laget til, og det var også en hel paradegate full av forskjellige monumenter til ære for de falne soldater(det ble nesten litt i meste laget, syntes vi!) Når vi stod på toppen av War Memorial kunne vi se rett over på old parliament og new parliament house, som ligger på den andre siden av lake'n. Canberra er en konstruert by, laget for å være hovedstaden i Australia og bar preg av dette. Ingenting var tilfeldig.

Tilbake i Kingston hadde vi lunsj i sola, på et bakeri: Silo, som Tor Åge hadde fått anbefalt av Rob i klassen(som er fra Canberra) Greit med litt inside - information! Fra Silo gikk turen videre. Vi fikk med oss flere av de 60 ambassadene som befinner seg i Canberra - det var mange flotte bygninger å se, i hver sin spesielle stil. Men vi kan ikke si at den norske ambassaden imponerte: ligna mer på ei brakke i murstein...men men...På vei tilbake var vi såvidt innom New Parliament, men det stengte og dermed ble det bare en rask kikk utenfor bygningen.

Tilbake på hotellet, puffa vi begge to: for mye frisk luft?? Det ble en rolig lørdags kveld. Vi lagte egen middag på hotellet og sovna i sokkene før midnatt(lenge før??!!)

Søndag var vi også tidlig oppe. Ute skinte sola fra knallblå himmel og VINDSTILLE!! Vi rusla ned til et svært marked, her var det litt av hvert! utrolig mye fint å se, av potensielle jule/bursdagsgaver etc, men dessverre er det dårlig med plass i sekkene på vei hjem, så vi måtte nøye oss med å bare se. Vi satt ute i sola og spiste lunsj. Deilig! Etter to og en halv time på markedet, rusla vi videre langs elva. Hanna var innom en utstilling av Kylie Minogue - klær(hun har brukt under konserter - videoer etc) og bilder. Tor Åge satt imens og leste ute i sola. Vi fikk også med oss Old Parliament, Aboriginal Tent Embassy og New Parliament. Noe slitne i beina avslutta vi en super helg med middag i Kingston, før vi dro hjem til Brisbane!!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |