Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 


De laatste stop voordat we naar Hong Kong gaan, Xiamen. We komen er zaterdag aan en voor het eerste deze reis is het hostel vol..maar binnen een paar minuten hebben we een kamer in een hotel, wat nog minder kost dan het hostel. We komen nu in subtropische gebieden, we zien veel vogels en planten die we niet kennen, nu voelen we dat we ver van huis zijn. Ook de eerste muggen dienen zich aan..dat wordt dus smeren met deet! Laurien ontwijkt in het begin angstvallig elke mug en Ronald vindt het eigenlijk niet zo nodig om zich in te smeren..wat vullen we elkaar weer mooi aan! ;-)

Zondag gaan we naar Gulang Yu, een mooi eiland bij de stad met een pianomuseum! Er staan wel honderd authentieke piano's, heel bijzonder om het te zien en Ronald wil zo lang mogelijk blijven, eigenlijk wil hij daar niet meer weg.. Het is sowieso een perfect eiland voor Ronald. Er is een zee, een haven, er zijn schepen en piano's, wat wil je nog meer! En Laurien loopt er ook nog rond ;-)

's Avonds nemen we de bus naar Hong Kong, we laten onze tickets (handgeschreven briefje) zien en worden in een busje 'gestopt'. Weten niet of ze ons begrijpen en waar we naartoe gaan..maar na een half uur rijden wordt ons duidelijk gemaakt dat we eruit moeten..vervolgens zitten we in een wachtruimte en niet lang daarna komt de bus! Het is een fijne bus met goede stoelen en rond elf uur 's avonds gaat het licht uit en proberen we wat te slapen. Net in slaap stopt de bus, gaan de lichten aan en wordt er in het chinees geschreeuwd (klinkt voor ons als paniek..maar is het niet) Iedereen gaat de bus uit, wij erachter aan. Komen we in een enorme zaal waar honderden mensen zitten te eten. Er is een lopend buffet..! om 01.00! Nou ja, zal wel cultuurverschil zijn. We willen slapen, niet in een tl-verlichte zaal met honderden chinezen eten! Maar Ronald waagt zich toch maar aan het buffet.

De volgende ochtend komen we in Hong Kong aan waar Patrick ons al staat op te wachten.

Hong Kong verhaal volgt! Leuke nieuwjaarsberichten op de site! :-) Superleuk om ze te lezen!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |