Heidi og Roar på tur 2004 - 2005 travel blog

Kangaroo Explorer

Klargjøring av utstyret

Heidi og Terese er snart klar til dykk

...

SPLASH!!!

...Alt OK !

Endelig sol på dekk !

Pong, Terese og Heidi logger dykkene sine

Mat må man ha mellom dykkene !


Turen begynte som vi fryktet med regn, regn og atter regn. Det høljet ned da vi ble hentet klokka 08 om morgenen på hostelet vårt og det høljet ned da vi gikk om bord på båten "Sunkist" som skulle ta oss ut til dykkerbåten "Kangaroo Explorer". Men siden vi er både vanntette og vant til regnet nå, holdt vi motet oppe og fokuserte på at vi snart skulle være både 10 og 20 meter under vann. Hva gjør vel da "litt" regn!?

Lonely Planet advarer mot turoperatører som reklamerer med "luksusbåter" i brosjyrene sine, men har en gammel, sliten holk i virkeligheten. Spenningen var derfor stor da vi nærmet oss "Kangaroo Explorer". Båten var over all forventning! Den hadde tre dekk, plass til 40 passasjerer, bar og romslige dobbeltlugarer. At vi ble innlosjert i "master" lugaren fremst i båten var det heller ikke noe å si på :) ! (Eneste minus var at det fortsatte å hølje ned, så soldekket kom nok ikke helt til sin rett...)

Vel om bord gikk ingen tid til spille. Vi hadde knapt fått i oss lunsjen (som for øvrig var helt utsøkt) før det var tid for å hoppe i vannet.- FOR EN SKUFFELSE!!!! Vi kom ned til et rev som var tilnærmet fisketomt og med en sikt som i en middels norsk sølepytt! Skulle dette være "The Great Barrier Reef" ?! Etter dykkingen i Mellom-Amerika med sikt på 50 meter var dette en superskuffelse. Og vi var ikke de eneste om bord som var av denne oppfatningen.

Men dykkingen ble heldigvis bedre! Vi byttet dykkested to ganger pr dag og dykk nummer to og tre var betraktelig bedre enn det første! Sikten ble bedre og fisken ble flere ...(kanskje ikke rart, siden dykkerstedet hadde navnet "The Fishbowl" ? ). Etter middagen var det tid for nattdykk (eller kveldsdykk... for vi hoppet i vannet alt klokka halv åtte!). Det mest spennende med nattdykk er det faktum at det er helt svart. Vi ser ikke annet lys enn lyset fra lyktene våre. Og for å være helt ærlig var det vel ikke så veldig mye å se, men, men ....Vi fikk da gjenoppfrisket nattdykkeferdighetene våre !

Dag 2 begynte med morgendykk klokken 06.00. Dette var ingen tur for sjusovere!

Heretter er uttrykket morgenfugl byttet ut med morgenfisk, for morgendykkene hadde mye bra å by på. Flere av de store rovfiskene jakter i de tidlige morgentimer, og vi fikk blant annet med oss en tunfisk som jaktet i en stim med fiskeyngel! Utrolig artig å både se og høre den jafse i seg småfisk etter småfisk! I tillegg var morgendykk en grei måte å våkne på før frokost klokka 07.

Dagen hadde også noe annet å by på... nemlig SOL! Etter 35 minutter under vann kunne vi stige opp til solskinn! Selv om dagen gav noen regnskyld var dette en klar opptur! På dagens program stod 4 dykk; morgendykk, formiddagsdykk, ettermiddagsdykk og enda et nattdykk. Roar fikk dessverre problemer med bihulene og fikk ikke deltatt på alle dykkene. Så mens Heidi hoppet i vannet sammen med et svensk par vi ble kjent med på turen, slappe Roar av på dekk med en god bok.

Siste og tredje dag begynte også med et morgendykk og da vi kom opp igjen, smilte sola til oss fra en skyfri himmel! Perfekt! Mellom de 3 dykkene hadde vi god tid til å nyte sola fra soldekket og etter måltidene kunne vi kikke over rekkverket og se tunfisk og haier kose seg med matrestene våre. Dykkene økte i kvalitet gjennom hele turen og både korallene og fiskene ble flere og mer fargerike! Dag tre var helt utrolig. Heidi smilte bredere og bredere for hver gang ho kom opp fra vannet. Etter siste dykk kunne hun fortelle at hun hadde klappet en skilpadde, sett hai og hilst på Nemo. Roar tok seg en tur ut med snorkel og maske, og så både hai og skilpadde han også...

Vi er nå tilbake i Cairns og siden solen nå skinner, også her, skal vi nyte de siste dagene i varmen før vi reiser til Beijing med en gjennomsnittlig temperatur i mars på mellom -1 og 11 grader.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |