Heidi og Roar på tur 2004 - 2005 travel blog

Kveld i bobilen vår !

Rastepause utenfor McDonalds...

...

Wangaratta

Hotellet i Wangaratta

Holbrook, med en U-båt i halvt neddykket stilling!

...


Onsdag 9.februar la vi ut på tur med vår lille bobil... på VENSRE side av veien, men med godt mot. 50 meter nede i gata kunne vi konstantere at kartet vi hadde kjøpt var ubrukelig. Det viste kun en vei, og det var "Highway`n" fra Melbourne til Sydney. Og hva hjelper vel det når vi ikke finner veien ut av byen ??!

Etter 2 timers sightseeing rundt i Melbourne kunne vi konstantere at vi var 3 gater fra der vi leide bilen og at vi nå befant oss midt i rushtrafikken. Roar ga "kartleseren med den umulige oppgaven" sparken, og la om taktikken. Ved å spørre etter veibeskrivelser på annen hver bensinstasjon,kom vi oss endelig ut av byen.

Og deretter gikk alt så mye greiere ...

Første natt ble tilbragt i Wangaratta. Det var en koselig liten by som ligger i et vindistrikt, en halvdags ferd nord for Melbourne. Det føltes som om byen tok oss tilbake i tid med sine gamle, erverdige bygningene. Campingmuligheter var det mange av i området, og vi synets vi fant den beste; en liten grønn park ved elvebredden der det var offentlige do- og dusj fasiliteter på høyde med de beste hostlene vi har bodd på.(Og at det var gratis å campe der var jo heller ingen ulempe!)

Perfekt for vår liten bobil !

Dag 2 og 3 bestod av maaange timer i bil. Avstandene i Australia er enorme... og bensin utgiftene deretter. Bra vi slo fra oss ideen om å kjøre helt fra Perth!. Vi stoppet og rastet flere ganger på veien, bla i Holbrook. Byen het frem til første verdenskrig Germanton, men folk syntes dette var upassende pga assosiasjonen til tyskerne. Det ble bestemt at byen skulle byttet navn til Holbrook, oppkalt etter en engelsk ubåt kaptain fra 1. verdenskrig. Byen er nå kjent som "The submarine city", og det står en kjempestor ubåt i parken midt i byen (se bilder!)

Standern på overnattingene våre dalte litt ettersom vi nærmet oss Sydney. Den andre natta campet vi på parkeringsplassen bak en "Shell" stasjonen og den siste natta i et boligfelt ved Bondi Beach. Ikke så idyllisk, men vi sov godt!!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |