Bas & Froukje op reis (2004/2005) travel blog

St. Basil Cathedral

Lenin's Mausoleum

Metro in Moskou

Stalin's Wolkenkrabber

Kremlin & St. Basil's Cathedral


Eindelijk na alle voorbereidingen is onze reis dan begonnen. Afgelopen maandag zijn we vetrokken en na 3.5 uur aangekomen in Moskou. We verblijven in een mooi appartement op ongeveer 2 kilometer van het centrum.

Dinsdag zijn we 's ochtends vroeg de stad ingegaan om de stad te verkennen. We wilden zelf eens kijken of we de weg konden vinden, maar dat viel nog niet mee. Het cyrillisch alfabet is echt niet te lezen en in de Lonely Planet staat alleen een plattegrond met engelse straatnamen. Je hebt dus totaal geen herkenning. Toch zijn we uiteindelijk bij het Kremlin en het Rode Plein uitgekomen.

Moskou is een enorm grote stad en we worden gek van de Russen. Ze zijn onbeschoft, onvriendelijk, kortaf en spreken absoluut geen Engels. Er wonen hier 9 miljoen mensen en dat merk je ook aan het aantal auto's en de enorme smog. Een raam openen in het appartement zit er niet in, je wordt gek van het lawaai en de stank is niet te harden.

Klein voorbeeld. We moeten ons visum registreren, omdat we langer dan 3 dagen in Rusland verblijven. Gisteren naar dat kantoor geweest, was toen gesloten. Vandaag een tweede poging, kregen we (via een vrouw die een beetje Engels sprak) te horen dat we alleen in ons eigen district kunnen registreren (in het district van ons appartement). Er zijn enkele bureau's die dit voor je kunnen doen, dus wij er een opgezocht. Na veel zoeken, blijkt dat dat bureau is verhuisd. Je krijgt dan snauwerig te horen dat het bureau op blablabla-ski station ligt. Als je een kaartje te voorschijn tovert, wil hij het niet aanwijzen.

Maar ja, we genieten volop van onze reis en kijken erg uit naar de Trans Mongolie express die wij zaterdag nemen. 4 dagen in de trein om eens lekker uit te rusten en hopelijk komen we dan ook van onze spierpijn af.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |