Marc en Afra Down Under travel blog

Hier staan we op de dam in Tumut.

Aan het werk op de perziken farm.

Aan het werk op de perziken farm.

Aan het werk op de perziken farm.

Aan het werk op de perziken farm.


Woensdag 25/1

Vandaag zijn we weer verder gereden. Patrous belde nog een engels stelletje op dat ook hier in de buurt zat en vroeg of ze op de farm waar zij werkten ook nog mensen nodig hadden en heel toevallig waren er net een paar weg gegaan, dus hebben we alle 4 werk! Vrijdag kunnen we beginnen omdat het morgen Australian Day is en iedereen vrij heeft. We zitten nu in het plaatsje Tumut, staan met z'n vieren op een plek, gezellig!

Vrijdag 27/1

Vanmorgen om 9 uur waren we al op de farm omdat we dachten dat we wat formulieren moesten tekenen maar dat moeten we zondag of maandag doen als we moeten werken, dus zijn we maar weer weg gegaan en hebben even door de winkelstraat gelopen. Zijn daarna naar een openbaar zwembad gegaan om een beetje af te koelen want het is hier zo warm!

Daarna zijn Marc en Nick naar de garage gegaan om te kijken wat er nou met de auto is en zijn vervolgens naar Woolworth gereden waar Patrous en ik boodschappen deden.

Toen zag ik al aan het gezicht van Marc dat het niet zo goed was met de auto. De schakelbak is waarschijnlijk stuk! Dus als dat zo is, mogen we blij zijn als we Melborne halen en dan proberen de auto te verkopen en hopen dat we er nog wat voor terug krijgen. Bij de garage zeiden ze dat we er waarschijlijk niet meer dan $1500 voor terug krijgen. Toen we weer bij de camping waren, keken de jongens samen met de buurmannen nog even onder de moterkap en hebben nog wat olie bijgevuld, dus ik hoop dat dat het is, anders kunnen we over een tijdje in hostels gaan slapen en moeten we kijken hoe we in Darwin komen.

Maandag 30/1

Vandaag onze 1e werkdag gehad. Kwart over 5 ging de wekker en half 7 moesten we beginnen. Hebben wat formulieren ingevuld en zijn daarna begonnen met perziken plukken.

Kregen een grote zak op ons buik waar we ze in moesten doen, waarna we ze in een grote krat moesten legen, die achter een trekker hing. $60 per krat en dat delen door het aantal plukkers. Soms krijg je per krat maar meestal gelukkig per uur,we krijgen dan bruto $16.58, dus niet echt heel slecht.

Het werk is helemaal niet zwaar maar de warmte breekt je op en al helemaal met een temperatuur van 40 graden.

Vooral bij Marc, die hing de eerste dag al in de boom omdat ie van z'n ladder viel, dus moest ie langs kantoor om z'n been even in een verbandje te wikkellen.

Waren om 3 uur klaar, zijn toen we terug waren op de camping meteen de rivier ingesprongen die langs de camping loopt. 13.5* is de Tumut river en is de koudste rivier van Australie, het water komt uit de Snowy Mountains. Zijn nog even bij het ziekenhuis naar binnen gegaan om te vragen of ze naar m'n been wilden kijken vanwege die paardenbeet, het was helemaal opgezwollen en was keihard.

Als het er zaterdag nog zit, gaan ze het opensnijden zodat het bloed eruit kan. Zijn naar een autoshop gereden om wat autoverf te kopen en een soort spul om roestgaten op te vullen. Als we de auto binnenkort misschien moesten verkopen is het beter om alle roestplekken weg te werken...

Woensdag 1/2

Vandaag hebben we weer gewerkt, pff super warm 42*. Na het werk zijn we naar de garage gereden om een afspraak te maken voor de auto. Vrijdag voordat we naar ons werk gaan kunnen we hem brengen en moeten we de sleutel onder de deur van het kantoor door schuiven.

Maandag 13/2

Onze dag kon niet beter beginnen. Nadat ik terug kwam van het toilet stond Marc bij de auto en liet me een enorme barst in de voorruit zien, van onder tot boven. Dat is waarschijnlijk gister gebeurd dat we weg reden van de farm, dat is zo'n weggetje met allemaal stenen. We zijn toen voorzichtig naar de farm gereden en hebben daar het telefoonnummer van een glaszetter gevraagd. Gelukkig wilde onze bedrijfsleider Rebecca voor ons bellen zodat we weer niet afgetroggeld worden. Zaterdag komt ie naar de farm en dan zet ie er een nieuw voorruit in voor maar $175, dus dat valt wel mee!

Zaterdag 18/2

Vandaag zouden we een nieuw voorruit krijgen. In de pauze belde de glaszetter mij om te zeggen dat hij op de farm was. Marc is met de auto naar hem toegereden en toen bleek dat hij het verkeerde ruit bij zich had. Rebecca zei dat het een model voor '88 was maar wij hebben het type na '88 en aangezien de glaszetter in Wagga Wagga zit en 1x per week in Tumut is, moeten we wachten tot volgende week zaterdag.

S'avonds zijn we naar Carlton en Stefan gegaan, 2 oostduitse backpackers die een weekend een huis tot hun beschikking hadden van iemand die ze eigenlijk nieteens kenden. We hebben heerlijk daar op het terras gezeten en konden over heel Tumut kijken, echt super!

Totdat Carlton nog even wat boodschappen wilde halen en achteruit het erf af reed en volop tegen de zijkant van onze auto botste...

Ik zag de tranen bij Marc in z'n ogen schieten, waarop hij zei: Aaf durf jij te kijken, ik kan dit er niet bij hebben. Ik ben toen naar beneden gelopen maar gelukkig het viel mee, er zit wel een deuk in de deur maar we hadden het veen erger verwacht. Maarja niks aan te doen, het is gebeurd! Nadat we daar de hele avond hadden gezeten en wat bier en champagne hadden gedronken zijn we weer naar de camping gereden en ja hoor onderweg kwam de politie nog achter me aan, met zwaailichten en zat te seinen dat ik moest stoppen.

Ja en mij kennende, ik doe meteen m'n gordel af en wil uitstappen om te vragen wat eraan de hand is, maar het was gelukkig een alcoholcontrole. Hij hield een apparaat bij m'n mond en ik wilde erin gaan blazen maar ik zag niet zo'n mondstuk en terwijl ik vroeg of ik moest blazen werd het al gemeten. Ik moest niet blazen maar in het apparaatje praten maar gelukkig was alles goed!!

Zaterdag 25/2

Vandaag zoals gewoonlijk weer gewerkt maar waren al vroeg klaar. Hadden met de 2 broers Rodney en Jeffrey afgesproken om vanavond in een bar een potje te gaan poolen. Dus zijn we lekker optijd gaan eten en nadat we uit de douche kwamen stonden de mannen al bij de auto, nouja mannen? Ze waren dan we 30 en 40 jaar oud maar ze waren niet echt bij de tijd... Na een gezellige tijd te hebben gepoold en wat te hebben gedronken zijn we nog even de dansvloer opgegaan en hebben nog flink kunnen lachen om al die mensen daar en om de 2 broers, die bijna niet meer op hun benen konden staan.

Om 2 uur wilde de pub z'n deuren al sluiten, te vroeg voor ons natuurlijk en dus hebben we snel de jongens gedag gezegd want we gingen liever met z'n tweetjes op stap. Na ff door de winkelstraat te hebben gelopen en weinig pubs waren tegengekomen, kwamen we Rodney tegen die helemaal de weg kwijt was. Jeffrey was al een taxi ingestapt en hij liep jankend over straat, pff echt wat een zielig figuur zeg, sta je daar een man van 40 te troosten... We hebben hem naar de taxi standplaats gebracht en probeerde een taxi voor hem aan te houden. Terwijl we daar stonden liep aan de overkant Andrew, ook een jongen die op de farm werkt. Die was van onze leeftijd, dus die moet wel weten of er nog wat open is.

Dus Marc liep naar hem toe en terwijl ik nog bij Rodney stond begon ie weer keihard te huilen en riep dat ie van me hield! Ik wist niet hoe snel ik weg moest en ben naar Marc gerend en zijn we met Andrew en zijn vrienden mee gegaan.

Terwijl we door de winkelstraat liepen en met een vriend van Andrew aan het praten waren, rende Andrew voorbij met een Aboriginal achter hem aan en sloeg die jongen met wie we aan het praten waren tegen de muur. We schrokken ons dood en liepen snel de weg op, toen we ons omdraaiden zagen we hoe 1 jongen door een stuk of 4/5 Aboriginals in elkaar werd geslagen. Terwijl Marc me probeerde tegen te houden liep ik op de groep af om ze tegen te houden, na wat tegen ze geschreeuwd te hebben hielden ze wel op maar toen gingen ze achter Marc aan, ik daar achteraan en schreeuwen dat Marc er al helemaal niks mee te maken had. We hebben allebei nog nooit zo hard gerend volgens mij, gelukkig was Marc te snel voor ze maar als ze Marc ook maar met 1 vinger hadden aangeraakt dan hadden hun geen ballen meer gehad... haha

Gelukkig had die jongen die in elkaar was geslagen in die tussentijd de politie gebeld maar de jongens waren al weg. Ik had het helemaal gehad, m'n benen stonden te trillen en m'n hart zat in m'n keel en ik wilde eigenlijk naar de camping maar Marc wilde nog met die jongens mee. Dus zijn we bij hun de auto ingestapt en zijn we ff gestopt bij een afgelegen opslagplaats waar Andrew zijn koelbox ging halen. Ook daar kregen we de kriebels van en vroegen of ze ons naar de camping konden brengen. Eenmaal veilig in ons vertrouwde auto moesten we even op adem komen van zo'n rare avond...

Dinsdag 28/2

Vandaag hebben we tot 3 uur gewerkt en kregen te horen dat we vrijdag pas weer hoeven te komen omdat er niet veel meer te plukken is omdat het seizoen al bijna afgelopen is en dan misschien alleen het weekend en dan is het voorbij.

Dus hebben we besloten om het hierbij te laten. Dus hebben we van iedereen afscheid genomen en hebben geregeld dat ze onze loonstrookjes naar onze email sturen. Zijn naar de garage gegaan om een afspraak te maken om de olie te ververzen en of ie even kon kijken waar het getik vandaan kwam, kunnen morgen om 15.30 de auto brengen.

Woensdag 1/3

Vanmorgen vroeg opgestaan, hebben heel de auto leeg gehaald. Terwijl Marc de auto ging wassen en uitzuigen deed ik de was en zocht alles uit wat weg kon enzo. Nadat alles schoon was en ingeruimd was heeft Marc de auto nog wat opgeknapt door met een spuitbus over de beschadigde onderdelen te gaan en zag er uiteindelijk weer echt als een plaatje uit.

Nadat we lekker de hele dag in de weer waren was het tijd om de auto weg te brengen. Terwijl de auto bij de garage stond zijn wij even wat weze drinken op een terras. Zijn na 1.5 uur weer naar de garage gelopen met de gedachten wat er allemaal mis kon zijn maar dat viel uiteindelijk hartstikke mee!

Het getik was verholpen, wat bleek nou, er kwam maar 2 liter olie uit, terwijl hij er 5 liter in deed... er zat dus veel te weinig olie in! Hij heeft ook een servicebeurt gedaan waarbij hij alleen de luchtfilter heeft vervangen en hij heeft de banden opgepompt. Het heeft ons uiteindelijk $70 gekost, dus dat viel reuze mee!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |