Eric's wereldavontuur!! travel blog

Sarah (Duits), ik en Kana (Japans)

Ikkuh met m'n spiksplinternieuwe aanwinsten, een jade- en een bonecarving

Nou dat is een zonsondergang

Erg gezellig, iedereen is z'n jadecarving aan het polijsten

Sarah, Jorden, De "Mad Kiwi" (de jadecarver), ik en Kana


Nou na een relatief korte busrit ben ik nu dan ik Hokitika! De Greenstone capital. Ik verblijf bij een hostel genaamd "The Just Jade Experience". Een hostel dat wordt gerund door een jadekunsternaar genaamd Gordon Wells, ook wel de "Mad Kiwi". En nu weet ik ook waarom. Hij houd nogal van humor. Verder heb ik hier nog een paar aardige mensen ontmoet! Een ier genaamd Amen, Kana (japans), Sarah, Katja (duits) en Jorden (amerikaan). Verder was alle staf japans, voornamelijk doordat de vrouw van de Gordon japans is.

De eerste dag zijn we m'n ontwerp in uitvoering gaan brengen! Spannend, om een jade te krijgen in eigen ontwerp! De mijne is een dubbele "crossing" met een "koru". De crossing staat voor eeuwige band met iets of iemand, en de koru staat voor nieuw begin en groei. Het duurde 2,5 uur voordat Gordon alles had uitgekerft. En toen kon het polijsten beginnen!? Ik ben 7,5 uur bezig geweest om alle fasen door te werken. Van korrel 150 naar korrel 2000. (120, 240, 360, 600, 1200, 2000(droog)) Alles moest nat gebeuren behalve de laatste fase. Maar het was al het harde werk waard!

De volgende dag ben ik naar een andere workshop gegaan om een bonecarving te maken. Omdat ik de laatste was verloren n de Tasmaanse zee. Het ontwerp is ongeveer hetzelfde als de jade. Alles in plaats van een koru is het een golf. De golf staat voor binding met de zee en bescherming op zee. (Dit was vooral belangrijk voor de Maori, omdat zij van overzee kwamen) Bij deze workshop werd ik zowat alleen gelaten...in andere worden ik heb het eigenlijk gewoon zonder begeleiding gemaakt. Maargoed, ik ben wel teverden met het eindresultaat!

Verder was het altijd gezellig met het groepje in het hostel. Katja en Amen gingen na 1 dag al weg, maar die zelfde dag kwamen er ook weer 2 ozzies uit Perth, Scott en Jess. Ook zij waren heel aardig, en ik zal ze waarschijnlijk weer zien al ik in Perth ben! De laatste avond hebben we nog naar de zonsondergang gekeken, erg mooi hier! En dichtbij, want de achtertuin loopt uit in het strand! Ja, ik kan wel zeggen dat ik het hier erg naar m'n zin heb gehad!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |